Vukovic: Ik heb eraan gedacht om dit seizoen gewoon niet te spelen

Vukovic: "Ik heb eraan gedacht om dit seizoen gewoon niet te spelen"

22-08-2020 07:30

De coronacrisis hakt er bij iedereen stevig in, maar zeker ook bij Danny Vukovic. De keeper van KRC Genk heeft een zwaar zieke zoon en zijn vrouw lijdt aan diabetes. Vukovic heeft zelfs overwogen om dit seizoen niet te spelen, meldt hij aan Het Laatste Nieuws. 

"Gezien hun medische achtergrond behoren ze beiden tot de risicogroep", legt Vukovic uit in die krant. "We nemen zo veel mogelijk voorzorgsmaatregelen om het risico op besmetting zo miniem mogelijk te houden. We leven graag buiten, maar de laatste maanden was dat amper mogelijk. Ik doe ook alle boodschappen. Eerlijk, ik heb eraan gedacht om dit seizoen gewoon niet te spelen."

Vukovic weet dat zijn familie kwetsbaar is voor het virus. "Ik was bezorgd omdat ik toch met veel mensen in contact kom en mijn familie staat boven alles. Ik heb daar ook met de clubdokter over gepraat en uiteindelijk heb ik beslist om de regels zo strikt mogelijk op te volgen en zo het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden. Wij hebben ook het geluk dat we geregeld getest worden, dat is een geruststelling voor mij."

Corona heeft al toegeslagen bij KRC Genk. Paul Onuachu, Maarten Vandevoordt en Theo Bongonda testten al positief. "Er zijn bij ons wel al een aantal positieve gevallen geweest en dan is het de test erna telkens bang afwachten. Gelukkig bleef het telkens bij enkele geïsoleerde gevallen."