Montanier klaar voor topper tegen KRC Genk: Heel mooie uitdaging

Montanier klaar voor topper tegen KRC Genk: "Heel mooie uitdaging"

21-08-2020 18:00
4

Standard krijgt zondag de eerste grote test voorgeschoteld. KRC Genk komt dan naar Sclessin. Coach Philippe Montanier beseft dat het geen makkelijke partij wordt, ook al omdat Samuel Bastien out is. 

Bastien scoorde al twee wedstrijden op rij het winnende doelpunt voor Standard. "Nu is het tijd aan anderen om hun verantwoordelijkheid te nemen", geeft Montanier aan bij Sudpresse"Hij is een belangrijke speler, maar er zit kwaliteit in deze groep om hem te vervangen zoals we ook met Vanheusden hebben gedaan. Andere spelers staan klaar, ook al is het altijd lastig om een sleutelspeler te verliezen."

Gojko Cimirot kan een optie zijn. Opvallend genoeg stond hij niet in de basis in de eerste twee wedstrijden. "Mijn keuzes hangen af van de vorm van het moment. We hebben iedereen nodig, dus ook de spelers die nog geen titularis waren. Ik weet dat ik op hen kan rekenen in de rest van het seizoen."

Tegen KRC Genk speelt Montanier nu zijn eerste Belgische topper. "Zonder de eerste twee tegenstanders te beledigen: dit is een tegenstander van een ander niveau. Een concurrent voor Play-Off 1 en een ex-kampioen. Dat is een heel mooie uitdaging in het begin van het seizoen. We moeten hun zwakke plak vinden om de match te winnen."