Samen met Union zijn ze de grootste titelkandidaat in Eerste Klasse B

"Samen met Union zijn ze de grootste titelkandidaat in Eerste Klasse B"

21-08-2020 18:45
2

Westerlo begint zaterdag al aan het nieuwe seizoen in 1B. Het ontvangt dan Lierse Kempenzonen. Volgens Jan Ceulemans is Westerlo één van de twee topfavorieten in deze reeks. 

"Samen met Union zijn ze de grootste kandidaat voor de titel", aldus Ceulemans bij Gazet Van Antwerpen. "Op het vertrek van de twee backs na heeft Bob Peeters zijn volledige kern kunnen behouden. Als Dierckx in de spits zijn niveau haalt, dan is dat een serieuze aanwinst. Vetokele kan met zijn neus voor goals een toptransfer worden. Vorig jaar was hij vaak geblesseerd en miste hij een deel van de voorbereiding. Dat neem je als voetballer een tijdje mee."

Ceulemans gelooft dat Westerlo dit seizoen 1B kan domineren. "Een extra voordeel ten opzichte van Union: met Bob heeft Westerlo een trainer die alles onder controle heeft en de reeks kent. Voor Mazzu is het allemaal nieuw. Dat is geen garantie, maar wel een voordeel. Als hij zo doorgaat kan Bob misschien wel de nieuwe Ceulemans worden. Hij voelt zich hier goed en zit dicht bij huis."

Ceulemans was zelf liefst elf jaar lang coach bij Westerlo. In 2016 sloot hij zijn trainerscarrière af bij Deinze.