'Grote kuis bij Barcelona, ook Suárez mag vertrekken bij Catalanen'

'Grote kuis bij Barcelona, ook Suárez mag vertrekken bij Catalanen'

20-08-2020 23:27
8

Ronald Koeman heeft Luis Suárez niet nodig bij FC Barcelona. De Uruguyaan is samen met Samuel Umtiti en Ivan Rakitic op de transferlijst geplaatst.

Dat meldt Catalunya Radio donderdag. Koeman heeft besloten dat Suárez (33), Rakitic (32) en Umtiti (26) mogen vertrekken bij Barcelona. Met Gerard Piqué, Jordi Alba en Sergio Busquets moeten nog gesprekken worden gevoerd. Koeman wil eerst met de routiniers praten voor hij beslissingen neemt over hun toekomst.

Dat Suárez weg mag is mogelijk goed nieuws voor Ajax. De Amsterdamse club kijkt met belangstelling naar wat zich in Barcelona afspeelt en overweegt toe te slaan zodra de Uruguyaan beschikbaar is, zo meldde De Telegraaf deze week al. Volgens Spaanse media deed Ajax al een bod op Suárez, maar daar meldt Catalunya Radio niets over. Koeman grapte bij Radio538 al over een mogelijke transfer van Suárez.

Het elftal van Barcelona bestaat voor een groot deel uit oudere spelers. Het is de bedoeling dat er vooral nieuwe spelers worden aangetrokken die de honger en drive hebben om de club weer naar de top te krijgen. Ajax-speler Donny, Lautaro Martínez van Internazionale en Eric Garcia van Manchester City werden al gelinkt aan de Catalanen.