OFFICIEEL: Ex-Anderlechtspeler Kabasele gaat voetballen in... Irak

OFFICIEEL: Ex-Anderlechtspeler Kabasele gaat voetballen in... Irak

20-08-2020 20:44
10

De Iraakse voetbalvelden krijgen er binnenkort een bekende naam voor de volgers van het Belgische voetbal. Niemand minder dan Nathan Kabasele heeft de opmerkelijke stap richting het Iraakse voetbal gezet.

De inmiddels 26-jarige spits heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract bij Al-Diwaniya. Dat maakte de club zelf bekend via de officiële kanalen. Kabasele heeft na een jaar zonder club dus eindelijk een nieuwe bestemming gevonden. Daar zal hij zijn carrière proberen te herlanceren.

Kabasele werd opgeleid bij Anderlecht en werd bestempeld als een groot talent. Hij mocht in 2011 als tiener al debuteren en kon rekenen op flink wat buitenlandse interesse.

Een grote doorbraak kwam er echter niet bij Anderlecht en ook uitleenbeurten aan KVC Westerlo, De Graafschap, Torino en Moeskroen hielpen niet. In 2017 nam Anderlecht definitief afscheid van Kabasele en trok de spits naar de Turkse tweedeklasser Gaziantep. Vervolgens kwam hij nog uit voor Union en de Roemeense club Voluntarii, dat in januari van 2019 afscheid van hem nam. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie