Adriano legt keuze Eupen uit en is ambitieus: “Prijzen pakken? Waarom niet”

Adriano legt keuze Eupen uit en is ambitieus: “Prijzen pakken? Waarom niet”

20-08-2020 15:44 Laatste update: 18:38
2

Adriano Correia werd voorgesteld bij KAS Eupen. De ex-verdediger van FC Barcelona en 17-voudig Braziliaans international legde onder meer zijn keuze voor de Panda’s uit.

“Het was niet alleen een keuze voor de club maar voor het hele project dat erachter zit”, begint Correia. “Om persoonlijke en familiale redenen ben ik vorig jaar teruggekeerd naar Brazilië (Athletico Paranaense, red.). Ik had nu ook opties om in Brazilië te blijven. Er waren meerdere clubs geïnteresseerd. Maar toen het aanbod kwam van Jordi (Condom, red) om terug te keren naar Europa kon ik er niet aan weerstaan.”

Adriano pakte al veel prijzen met zijn ex-clubs en heeft dat doel ook bij KAS Eupen. “Waarom niet? Een voetballer moet altijd een doel hebben. We willen goed spelen, wedstrijden winnen en uiteindelijk ook prijzen pakken. Alleen zo schrijf je geschiedenis in het voetbal. Het zal misschien wat tijd kosten maar dat moet wel het uiteindelijke doel zijn", citeert Het Nieuwsblad.

“Dit is geen kleine club maar een club in volle groei”, gaat Adriano verder. “Toen ik in 2005 tekende bij Sevilla speelden zij ook nog in tweede klasse. En kijk waar ze vandaag staan. Deze club is misschien wel kleiner dan Sevilla maar de situatie is wel vergelijkbaar. Net als Sevilla toen is dit Eupen een club met ambitie. Ze willen vooruit. Iedereen werkt hard om de club beetje bij beetje, dag na dag, te doen groeien.”