De Witte na aanstelling Bölöni bij KAA Gent: “Onze ambitie moet je wel nuanceren

De Witte na aanstelling Bölöni bij KAA Gent: “Onze ambitie moet je wel nuanceren"

20-08-2020 15:55 Laatste update: 16:00
8

Laszlo Bölöni is bij KAA Gent voorgesteld als de nieuwe hoofdtrainer. Tijdens een persconferentie gaf ook Ivan De Witte meer uitleg over de opvolging van Jess Thorup.

Intern zal er niet veel veranderen, laat De Witte weten. “We hebben dit persmoment belegd om onze nieuw coach voor te stellen. Ik weet dat er toch wat vragen zullen bestaan: bijvoorbeeld waarom nu? Ik zal niet teveel in het verleden graven. Er is ook veel interne keuken en dat wil ik zo houden.”

“Ik ben blij dat Laszlo hier vandaag toch is. Hij was nochtans al fel betrokken bij een project in Qatar maar vandaag is hij hier. En hij is klaar om met Wim De Decker met onze spelers te werken. We kennen elkaar al langer dan vandaag maar het lukte nooit eerder om samen te werken. Fijn dat dit nu wel lukt”, citeert Het Nieuwsblad.

Ambities
“De expertise van Laszlo Bölöni in het voetbal en zijn inzicht op het voetbal heeft me altijd aangesproken”, gaat De Witte verder. “We hadden in 2013 ook al een aangenaam gesprek op zijn terras. Die indruk was toen al heel positief en nu was het mogelijk om samen te werken en daar kijk ik naar uit.”

KAA Gent spreekt dezelfde ambities uit: Club Brugge uitdagen voor de titel. “Onze ambitie moet je wel nuanceren. Diverse clubs moeten hun ambitie uitspreken. Wij willen nog steeds een uitdager zijn van Club Brugge maar ik zeg niet dat het zal lukken”, aldus De Witte.