Ongeloof over wissel Thorup - Bölöni: Gent gooit zijn eigen idealen overboord

Ongeloof over wissel Thorup - Bölöni: "Gent gooit zijn eigen idealen overboord"

20-08-2020 14:18
32

Er gaat een schokgolf door KAA Gent. Het bestuur besloot deze donderdag om trainer Jess Thorup de laan uit te sturen na de ontgoochelende seizoensstart (nul op zes). Laszlo Bölöni is zijn vervanger. Eddy Demarez vindt dat om verschillende redenen een vreemde keuze.

"Deze beslissing bewijst vooral dat de druk in Gent gigantisch groot is om Club Brugge uit te dagen voor de titel", analyseert de journalist voor Sporza. "En dus is er meteen paniek, want dit ontslag komt voor mij toch wel bijzonder snel. Voorzitter De Witte vroeg om positief en aanvallend voetbal en nu grijpen ze in Gent naar iemand die bij Antwerp toch wel voor gevechtsvoetbal stond."

"En dat terwijl ze bij Antwerp nu met Ivan Leko voor iemand gekozen hebben die ook bij hen positief en aanvallend voetbal moet brengen", merkt Demarez fijntjes op. "AA Gent gooit dus zijn idealen overboord en gaat in tegen zijn eigen filosofie. Misschien levert Bölöni wel meteen resultaten op met een ander soort voetbal en rekent men daar op. Bij Standard speelde hij destijds overigens offensiever, maar daar was het aanwezige talent een stuk groter", doelt hij op onder meer Steven Defour en Axel Witsel.

Gentleman Thorup
Hoe dan ook vindt Demarez niet dat de Deen erg veel te verwijten valt. "Vergeet ook niet dat Jess Thorup zijn werkgever veel geld heeft opgeleverd, want de miljoenen voor Jonathan David zijn mee zijn verdienste", redeneert hij. "Door hoe hij hem heeft gebruikt, door de vrije rol die hij kreeg. Thorup was zijn beste speler kwijt en zocht naar een oplossing om David te vervangen. Dat is nog niet gelukt, maar is dat dan zo vreemd?"

"We moeten dus afscheid nemen van de coach met de korte broek. Op vraag van het bestuur droeg hij voor de match tijdens de interviews wel een kostuum. Ook daar paste hij zich aan. Thorup, every inch a gentleman. Naar het hart van Ivan De Witte, maar de paniek is blijkbaar erg groot", besluit Demarez.