Geen upgrade voor fans: Nationale Veiligheidsraad blijft bij dezelfde regels

Geen upgrade voor fans: Nationale Veiligheidsraad blijft bij dezelfde regels

20-08-2020 13:35 Laatste update: 23-09-2020 16:12
18

De Nationale Veiligheidsraad is donderdag opnieuw samengekomen. Uit de gesprekken is een versoepeling in het aantal aanwezigen bij sportwedstrijden naar buiten gekomen. De maxima werden verdubbeld. Daarbovenop zet de Veiligheidsraad de deur ook op een kier voor grotere aantallen bij profclubs.

Eerst en vooral heeft de politiek beslist dat publieke evenementen weer meer gegadigden mogen ontvangen. Tot op heden was er een norm van 100 aanwezigen bij een binnenevenement en 200 buiten. Dat worden er nu respectievelijk 200 en 400. Dat is goed nieuws voor de amateurclubs, die zo extra inkomsten kunnen aanboren.

Voor een profclub maken 400 supporters op financieel vlak misschien geen wereld van verschil, maar de Veiligheidsraad had nog leuk nieuws in petto. Mogelijk kunnen er uitzonderingen toegestaan worden om grotere groepen fans binnen te laten in het stadion. Dan moet de club in kwestie wel een akkoord vinden met de lokale burgemeester en de minister.

Update: De Nationale Veiligheidsraad is weer met een update gekomen. Onder meer over het aantal supporters in stadions. De deur voor meer fans werd op een kier gezet, maar er werd beslist dit nog niet toe te passen. ‘Voor evenementen met publiek blijven de regels dezelfde: een maximum van 200 personen binnen en 400 personen buiten’, klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

No Poll