Opdoffer voor Standard: 'Bastien is erg onzeker voor verplaatsing naar Genk'

Opdoffer voor Standard: 'Bastien is erg onzeker voor verplaatsing naar Genk'

20-08-2020 10:10
6

Op speeldag drie van de Jupiler Pro League staan de eerste echte krakers op het programma. Zo speelt Standard Luik tegen KRC Genk. De Rouches hebben vertrouwen na hun zes op zes, maar er zijn wel zorgen rond man-in-vorm Samuel Bastien.

La Dernière Heure weet dat de middenvelder last heeft van een letsel aan het scheenbeen. Daarom kwam hij woensdag niet in actie op training. Hij onderging een echografie. De resultaten zijn nog niet binnen, maar het wordt naar verluidt 'erg lastig' om het duel in Genk te halen.

Als Bastien niet kan meespelen, is dat een serieuze aderlating voor Standard. Niet alleen is onze 23-jarige landgenoot de draaischijf op het middenveld, hij kroonde zich ook al twee keer tot matchwinnaar. Zowel thuis tegen Cercle Brugge (1-0) als op bezoek bij Waasland-Beveren (1-2) maakte hij de beslissende treffer.

Bovendien zal trainer Philippe Montanier ook een nieuwe aanvoerder moeten aanduiden, aangezien Bastien die band de voorbije weken mocht dragen. Normaal is Zinho Vanheusden eerste keuze als kapitein. Hij zit momenteel echter nog een schorsing uit van vorig seizoen.