Je mag Kompany, Broos of Guardiola heten: zonder resultaten word je aangevallen

"Je mag Kompany, Broos of Guardiola heten: zonder resultaten word je aangevallen"

20-08-2020 09:33
20

RSC Anderlecht vestigt haar hoop op Vincent Kompany. De 90-voudige Rode Duivel heeft zijn voetbalschoenen officieel aan de haak gehangen en richt zich vanaf nu volledig op een loopbaan als trainer. In interviews druipt de ambitie ervan af, maar Hugo Broos waarschuwt zijn vroegere pupil om geen stappen over te slaan.

"Sinds zijn terugkeer naar Anderlecht heeft Kompany een beetje van alles gedaan. En een beetje te veel, naar mijn gevoel", geeft Broos zijn visie bij Sudinfo. "Hij is speler, trainer, manager en directielid geweest. Hij had te veel zaken aan zijn hoofd. Ik denk dat hij het nu begrepen heeft. Zoals hij zelf zei: de situatie moest opgehelderd worden."

Toch zijn er nog veel valkuilen voor Kompany. "Sta me toe te zeggen dat hij niet moet geloven dat hij al alles over alles weet. Hij moet zich ervan bewust zijn dat hij nog veel te leren heeft", waarschuwt Broos voor een te zelfzekere aanpak. "Die ingesteldheid had hij al als speler. Toen ik van hem een titularis maakte in het eerste elftal, moesten we hem af en toe wat kader bieden. Vandaag heeft hij diezelfde attitude."

"Hij moet beseffen dat de rol van trainer tien keer moeilijker is dan die van speler", oordeelt de oud-trainer. "Een spelproject hebben is zeer goed, maar je moet ook de middelen hebben om het te realiseren. Ik denk niet dat dat op dit moment het geval is in Anderlecht. Je kan Kompany, Vercauteren, Broos of Guardiola heten: als de resultaten er niet zijn, word je aangevallen en bekritiseerd", besluit Broos onheilspellend.