Genk heeft mogelijke overnemer gevonden: 'Sparta Praag wil zaken doen'

Genk heeft mogelijke overnemer gevonden: 'Sparta Praag wil zaken doen'

20-08-2020 09:00
11

KRC Genk hoopt deze transferperiode nog afscheid te nemen van Patrik Hrosovsky. De middenvelder kwam vorig seizoen voor een stevige vijf miljoen euro over van Viktoria Plzen, maar kon nooit helemaal overtuigen. Sparta Praag zou wel eens zijn volgende broodheer kunnen worden.

Volgens Ruik heeft de Tsjechische topclub haar oog laten vallen op Hrosovsky. In eerste instantie richtte het haar pijlen op David Pavelka, een Tsjech van Kasimpasa. Die onderhandelingen lopen echter bijzonder stroef. Als alternatief is Hrosovsky uit de bus gekomen. De Slowaak heeft een goede naam in Tsjechië, aangezien hij eerder uitblonk bij Plzen.

Bij zijn vorige club zijn er onvoldoende financiële middelen om een terugkeer te bewerkstelligen. Sparta Praag kan Hrosovsky wél betalen. Het zou geen probleem geven om zijn huidige salaris te evenaren. Het knelpunt wordt de transfersom. Genk legde medio 2019 vijf miljoen euro op tafel en hoopt dat bedrag natuurlijk zo goed als mogelijk terug te verdienen. Toch staat het min of meer vast dat de Limburgers verlies zullen lijden.