Union wil zich meten met Anderlecht: “De ideale club om te investeren”

Union wil zich meten met Anderlecht: “De ideale club om te investeren”

20-08-2020 08:26
3

Union begint vrijdag tegen Deinze. De club uit 1B is ambitieus. Dat laat de Engelse voorzitter Alex Muzio in een interview met Het Nieuwsblad ook uitschijnen.

Union wil in Brussel de concurrentie aangaan met Anderlecht. “We denken dat er potentieel is in Brussel. Als je naar de kaart van West-Europa kijkt, dan zie je dat het heel ongewoon is dat een stad met meer dan een miljoen inwoners al meer dan veertig jaar lang slechts één dominante ploeg heeft. Ik zeg niet dat Anderlecht niet gaat blijven domineren.”

“Anderlecht heeft een fantastische groep jonge spelers en ik heb nog nooit iemand ontmoet die geen goed woord heeft gezegd over Vincent Kompany”, gaat Muzio verder. “Maar wat ik wel weet, is dat er ruimte is voor een tweede ploeg in de hoofdstad. Wij willen die tweede ploeg zijn. Dat er met RWDM nu een rivaal met een sterke supportersbasis in onze reeks speelt, is alleen maar positief.”

Investeren
“Samen met Tony Bloom was ik al lang aan het uitkijken naar een club. Union heeft vele voordelen. Het ligt vlak bij de Eurostar, waardoor je op twee uur met de trein in Londen bent. De luchthaven van Brussel is internationaal geconnecteerd.”

Union wil weer wakker worden. “We merken dat voetballers graag in Brussel wonen. Daarnaast spreken de geschiedenis, de fanbasis en het stadion ons aan. Union is als een slapende reus, die weer tot leven komt.”