Broos hoopvol voor Anderlecht: Club heeft ook tien jaar moeten bouwen

Broos hoopvol voor Anderlecht: "Club heeft ook tien jaar moeten bouwen"

19-08-2020 15:15
14

RSC Anderlecht heeft met de aanstelling van Vincent Kompany eindelijk voor de duidelijkheid gezorgd. Toch blijven er een hoop vraagtekens onbeantwoord en rezen er nieuwe struikelblokken voor paars-wit. Hugo Broos vindt dat er nog versterking moet komen, maar ziet tegelijk een uit de kluiten gewassen kern.

Hij legt zijn paradoxale visie uit bij Het Laatste Nieuws. "Er heerst een geordende chaos bij Anderlecht", zegt de coach die Kompany destijds lanceerde als speler. "De kern is veel te groot, maar vind maar eens een oplossing voor al die overbodige spelers… Zij vertegenwoordigen kapitaal dat veel nuttiger kan besteed worden."

Broos laat dus zeker nog ruimte voor nieuwkomers, want het paars-wit van nu is nog niet klaar voor de strijd. "Dat Anderlecht zoekt – zie de plotse basisplaats voor Trebel – maakt het er niet makkelijker op", duidt Broos bij Het Laatste Nieuws. "Snel een typeploeg vinden, kan helpen. Club heeft ook moeten bouwen – tien jaar hebben ze gewacht, hé."

Bij Anderlecht is het met andere woorden speculeren: er staat een talentvolle generatie te kloppen, maar nieuwkomers kunnen die jonkies misschien wel naar een hoger niveau tillen. "Ze moeten hopen dat één van de jongeren doorbreekt en miljoenen oplevert", vindt Broos. "Talent loopt er genoeg rond, maar zijn hebben wel mannen naast zich nodig die de kar trekken. Dat mogen ze niet uit het oog verliezen."