‘Interesse in Praet groeit: nieuwe club meldt zich bij Leicester City'

‘Interesse in Praet groeit: nieuwe club meldt zich bij Leicester City'

19-08-2020 14:18 Laatste update: 27-08-2020 15:15
10

Rond Timonthy Castagne beweegt de laatste dagen heel wat op de transfermarkt. Ook andere Rode Duivels wordt her en der genoemd bij andere clubs. Zo wil Torino Dennis Praet terughalen naar Italië, volgens Tuttosport.

Praet maakte in 2016 voor acht miljoen euro de overstap van RSC Anderlecht naar het Italiaanse Sampdoria. Daar was hij drie jaar aan de slag vooraleer hij afgelopen zomer naar Leicester City transfereerde. Met Torino is er na één seizoen in Engelse loondienst alweer een club uit de Serie A om de middenvelder over te nemen.

Praet, inmiddels 26 jaar, kwam dit seizoen aan 27 optredens in de Premier League waarvan bijna de helft basisplaatsen waren. Zijn statistieken ogen voorlopig niet heel overtuigend. Zo scoorde hij één keer en gaf hij twee beslissende passes in de competitie.

Dat terwijl zijn ploegmaat bij de nationale ploeg Castagne juist de omgekeerde beweging kan maken: van Italië naar de Premier League. De rechtervleugelspeler kan namelijk rekenen op de interesse van een resem teams, inclusief enkele uit Engeland. Bij Atalanta speelde Castagne een goed seizoen en zijn makelaar gaf een week geleden aan dat zijn tijd in Italiaanse loondienst er bijna opzit, omdat "hij er niet veel stappen meer kan zetten".

Update: Dennis Praet is gewild. De middenvelder van Leicester City kan terugkeren naar Italië. Eerder werd Torino al genoemd als mogelijke kandidaat, maar volgens Tuttosport zou ook Fiorentina heil zien in de Rode Duivel.