'Geen Elia voor Standard, Nederlander keert terug naar de Eredivisie'

'Geen Elia voor Standard, Nederlander keert terug naar de Eredivisie'

19-08-2020 11:30
2

FC Utrecht heeft de slag om Eljero Elia gewonnen. De 33-jarige aanvaller meldde zich woensdagochtend in Stadion Galgenwaard en heeft zijn jawoord gegeven aan de club uit de Domstad. De Nederlander was naar verluidt ook in beeld bij Standard. 

Dat melden De Telegraaf, het Algemeen Dagblad en Voetbal International. De verwachting is dat Elia woensdag nog gepresenteerd gaat worden door Utrecht. De club uit de Domstad treft ADO Den Haag, FC Twente en FC Groningen af. Ook zij waren geïnteresseerd in Elia, die dus kiest voor het verhaal van Utrecht. Elia komt over van de Turkse kampioen Istanbul Basaksehir. Hij had naar verluidt meerdere opties in Europa, er was ook interesse uit Italië, Engeland en België (Standard).

Utrecht was in het geheim bezig met de komst van Elia, weet De Telegraaf. Woensdagochtend werden in een hotel nabij Utrecht de puntjes op de i gezet. Elia zet snel zijn handtekening onder een contract voor twee jaar.

Elia wordt de tweede Utrecht-versterking van deze week. Maandag presenteerde de club spits Mimoun Mahi. Django Warmerdam, Daniel Arzani (huur) en Justin Hoogma (huur) werden al vastgelegd.