Faes begint aan nieuw avontuur in Ligue 1: Die kritiek raakt mij niet

Faes begint aan nieuw avontuur in Ligue 1: "Die kritiek raakt mij niet"

19-08-2020 23:42 Laatste update: 23:44
5

Wout Faes heeft KV Oostende achter zich gelaten. Hij begint binnenkort aan het nieuwe seizoen met Reims. Die transfer had hij naar eigen zeggen zelf niet verwacht.

"Het is zeker een grote stap vooruit voor mij om hier te voetballen", aldus Faes bij Sport/Voetbalmagazine. "Het klopt ook dat ik, zeker na het vorige seizoen als verdediger bij Oostende, niet verwacht had om aan de slag te kunnen bij een club uit een topcompetitie."

"Dat vormt het bewijs dat Stade Reims me al een hele tijd volgt en dat mijn transfer geen bevlieging is. Ik wist dat de interesse bestond, maar dat de deal rond raakte in het midden van een seizoen zoals ons vorige, was enigszins verrassend."

In België moest Faes heel wat kritiek slikken, maar dat is niet de reden voor zijn vertrek. "Na twee seizoenen had ik alles een beetje gezien in België. Het had niets met kritiek te maken, want die zal ik nog altijd krijgen en dat raakt me trouwens niet. Gelukkig heb ik daar nooit veel aandacht aan besteed. Ik wilde gewoon een bladzijde omslaan en aan een nieuw hoofdstuk beginnen."