Vazquez (33) naar Eupen: Dat laatste was soms al een probleem bij Club Brugge

Vazquez (33) naar Eupen: "Dat laatste was soms al een probleem bij Club Brugge"

19-08-2020 07:45
3

Victor Vazquez (33) is terug op de Belgische velden. KAS Eupen haalde de Spaanse spelmaker in huis, al zijn er twijfels bij zijn huidige spelniveau. Zo dateert zijn laatste doelpunt en assist al van respectievelijk maart en februari. Mitch Bakkovens laat zich uit over Vazquez.

Onze landgenoot, die al negen jaar actief is in het Qatarese voetbal, haalde hem in januari 2019 naar Al-Arabi. "De kwaliteiten van Vazquez zijn gekend. Hij is een klassieke nummer tien. Een uitstekende voetballer, maar wel fysiek beperkt. Dat laatste was soms ook al een probleem bij Club Brugge", vertelt Bakkovens in Het Nieuwsblad.

Ondanks Vazquez zijn natuurlijke klasse liep het niet van een leien dakje in het Midden-Oosten. "In Qatar heeft hij niet gebracht wat er van hem verwacht werd. Hij kan nog altijd fantastisch voetballen, maar hij is niet meer de speler die hij was bij Club Brugge of Toronto."

Toch deed Eupen niet per se een slechte zaak. "Het zal toch afhangen van hoe gedreven hij nog is. Als hij een tandje bij steekt, kan hij zeker nog een meerwaarde zijn in de Belgische competitie. Maar als hij niet bereid is om de mouwen op te stropen, dan kan Eupen zijn broek eraan scheuren."