Koeman moet meteen 'onaantastbare' steunpilaar missen bij Barça na knieoperatie

Koeman moet meteen 'onaantastbare' steunpilaar missen bij Barça na knieoperatie

18-08-2020 19:12

Meteen een streep door de rekening voor Ronald Koeman bij FC Barcelona: Marc-André Ter Stegen is langer dan verwacht uit de roulatie. De Duitse doelman is dinsdag geopereerd aan zijn knie en staat zo'n 2,5 maand aan de kant, zo maken de Catalanen bekend.

Ter Stegen zou slechts één van vijf spelers zijn die deze zomer onaantastbaar is, naast Frenkie de Jong, Lionel Messi, Riqui Puig en Ansu Fati. Hoewel ook de 28-jarige Duitser flink schutterde tijdens de Champions League-blamage tegen Bayern München, is hij uitgegroeid tot een steunpilaar bij Blaugrana. Begin augustus bevestigde voorzitter Josep Maria Bartomeu dat de sluitpost zijn contract gaat verlengen tot medio 2025.

Koeman zal aanvankelijk dus echter niet over Ter Stegen kunnen beschikken. La Liga maakte eerder op de dag wel bekend dat Barça twee weken later aan het seizoen mag beginnen, omdat het deze maand nog actief was in de Champions League. Daardoor werken de Catalanen pas eind september het eerste competitieduel af onder Koeman, die verder nog een beroep kan doen op Neto of Inaki Peña onder de lat.

De Nederlandse trainer wordt woensdagmiddag officieel gepresenteerd in Camp Nou.