Leizpig-back vergelijkt coach met Guardiola: Haast altijd de sleutel in handen

Leizpig-back vergelijkt coach met Guardiola: "Haast altijd de sleutel in handen"

18-08-2020 16:45
1

Angeliño speelt dinsdagavond met RB Leipzig in de halve finale van de Champions League tegen Paris Saint-Germain. De vleugelverdediger weet dat de Duitse ploeg een zware klus wacht tegen het sterrenensemble van PSG-trainer Thomas Tuchel.

"Het wordt een wedstrijd waarin het maximale wordt gevraagd. Neymar en Kylian Mbappé zijn zo snel als een vliegtuig", geeft Angeliño aan in gesprek met Voetbal International. De verdediger is te spreken over Leipzig-trainer Julian Nagelsmann, die hem doet denken aan zijn trainer bij Manchester City, Pep Guardiola. "Ik kon ook heel goed opschieten met Mark van Bommel, maar als je gewerkt hebt met Guardiola… Maar het is ongelooflijk hoe vergelijkbaar Nagelsmann is met Pep als gaat om de trainingen. Ze hebben bijna altijd de sleutel voor wedstrijden en bereiden iets specifieks voor dat werkt."

Angeliño kreeg meteen het vertrouwen van de Duitse trainer. "Ik had het geluk dat ik direct in de smaak viel bij Nagelsmann en dat hij me de kans gaf te spelen. De basis van Pep heeft daarbij geholpen. Nagelsmann geeft spelers het vertrouwen, ook aan mij. Ik kwam hier zonder veel te hebben gespeeld voor City."

Mogelijk speelt de Spaanse back dinsdag zijn laatste duel in het shirt van Leipzig, dat hem huurt van City. Angeliño zelf staat niet onwelwillend tegenover een langer verblijf in Duitsland. "Ik ben gelukkig hier en de club is gelukkig met mij, maar eerst de Champions League. Daarna zien we wel", sluit hij af.