Volgende verrassing uit Camp Nou: Abidal tóch ontslagen door FC Barcelona

Volgende verrassing uit Camp Nou: Abidal tóch ontslagen door FC Barcelona

18-08-2020 16:18
5

De volgende twist in de Éric Abidal-kwestie: FC Barcelona heeft uiteindelijk toch besloten om de technisch directeur (foto rechts) te ontslaan. Spaanse media meldden maandag nog dat de Fransman aan mocht blijven.

Na de uitschakeling van Barcelona in de Champions League leken trainer Quique Setién en Abidal de eersten die moesten vertrekken, maar Cadena COPE meldde maandag dat voorzitter Josep Maria Bartomeu van gedachten was veranderd en Abidal besloot te houden, maar een dag later volgt dit persbericht van Barcelona. De inhoud is duidelijk: beide partijen zijn contractontbinding overeengekomen.

Barcelona zal nu op zoek moeten naar een nieuwe technisch directeur, die samen met de nieuwe trainer Ronald Koeman de selectie voor aankomend seizoen samen moet gaan stellen. 

Spaanse media denken dat Lionel Messi niet rouwig zal zijn om het ontslag van Abidal, dat er dus wel degelijk aan zat te komen. De Argentijn had begin dit jaar een conflict met de Fransman, die zich in een interview kritisch uitliet over enkele spelers van Barcelona. De ruzie werd uiteindelijk wel bijgelegd.