Transfer Suzuki (Beerschot) groot nieuws in Japan: “Media volgen me op de voet

Transfer Suzuki (Beerschot) groot nieuws in Japan: “Media volgen me op de voet"

18-08-2020 14:30

Het hing al even in de lucht, maar dinsdagmiddag werd de transfer van Musashi Suzuki naar Beerschot dan eindelijk officieel bekend gemaakt. Het is een blijk van ambitie bij de Antwerpenaren, al is de Japanse international zelf ook in zijn nopjes met de overstap.

"Dit is een belangrijk moment in m'n carrière", getuigt Suzuki op de clubwebsite. "Sinds in prof ben, is het altijd mijn droom en mijn grootste 'challenge' geweest om naar een goede Europese competitie te komen. Ik zal er alles aan doen om bij Beerschot te slagen."

Zijn komst is ook in z'n thuisland niet onopgemerkt gebleven. "Een international die de overgang naar Europa maakt, dat is groot nieuws in Japan", duidt Suzuki, die vooralsnog aan zeven caps en een doelpunt voor zijn land zit. "De Japanse media en de fans volgen mij op de voet."

Het moge duidelijk zijn, Suzuki is niet enkel naar de Jupiler Pro League gekomen voor zijn plezier. "Ik ben genoemd naar zwaardvechter Miyamoto Musashi. Laat dat symbool staan voor de strijdbaarheid en de ingesteldheid waarmee ik naar hier kom. Ik wil deze kans met beide handen grijpen", klinkt het.