VP Statistiek: 1, 6, 25 en 49, de opvallendste cijfers van speeldag 2

VP Statistiek: 1, 6, 25 en 49, de opvallendste cijfers van speeldag 2

18-08-2020 10:15 Laatste update: 19:16
2

Standard, RSC Anderlecht en Club Brugge wonnen dit weekend hun partijen, terwijl KAA Gent en Royal Antwerp FC in het stof beten. Dit leverden wederom de nodige cijfers op. VoetbalPrimeur.be zet elke speeldag enkele opvallende statistieken op een rijtje in onze nieuwe rubriek, de VP Statistiek. 

Kaarten: minder onbesuisdheid
Het zal geen enkele voetballiefhebber gunstig stemmen, maar met de huidige maatregelen zijn sportwedstrijden zonder fans nog steeds de norm. Vanuit onze zetel zagen we al dan niet een gevolg van het gebrek aan toeschouwers in het aantal uitsluitingen. Spelers lijken namelijk minder geneigd om over de schreef te gaan zonder dat extra zetje van de aanhang. We nemen de cijfers er even bij. Zondag trok Lawrence Visser een rood kartonnetje voor STVV-speler Ibrahim Sory Sankhon. Dat was echter pas de eerste uitsluiting dit seizoen. Hoewel de competitie door het huidige format met meer ploegen wordt afgewerkt, vallen er opvallend minder rode kaarten. Zo zagen we de laatste vijf seizoenen respectievelijk vier, zeven, vijf, vier en vier rode kaarten tijdens de eerste twee speeldagen, die dus telkens minder wedstrijden telden.

Ook saaier? Schutters houden zich niet gedeisd
Hoewel het gebrek aan supporters de agressie bij de spelers lijkt te temperen, hebben de voetbalfans thuis alvast niet te klagen over de doelpunten die gemaakt worden. Zo tekenden onder meer Junya Ito (KRC Genk), Raphael Holzhauser (Beerschot) en Percy Tau (Anderlecht) present voor enkele pareltjes. Naast de kwaliteit doet ook de kwantiteit amper onder in vergelijking met de openingsspeeldagen waarbij er wél volle tribunes waren om de gladiatoren extra op te jutten. Zo was de 1-2 van Samuel Bastien (Standard) tegen Waasland-Beveren de 49ste goal van het seizoen. Vorige jaren vielen er tijdens de eerste twee partijen respectievelijk 55, 51, 47 en 37 doelpunten. Al bij al lijkt het gemiddelde van 2,72 treffers per match dus geen al te groot verschil met de vorige jaren.

Zwarte beesten: bedeesd en verdreven
In de blessuretijd had er eigenlijk een strafschop moeten volgen voor OHL, maar alsnog pakte KRC Genk niet de volle buit thuis tegen OH Leuven. Het bezorgde de Limburgers geen 6 op 6, al moet dat niet meteen een verrassing zijn. De laatste keer dat Genk nog eens vol uit de startblokken schoot met twee overwinningen op de openingsspeeldagen is al zes jaar geleden, toen KV Oostende en Leuven voor de bijl gingen in het seizoen 2013-’14.

Hoewel er in de Luminus Arena geen korte metten gemaakt werden met de geschiedenis, gebeurde het omgekeerde op Jan Breydel. Daar gaf Cercle Brugge Antwerp partij in wat een historische middag zou worden. The Great Old kwam nog op voorsprong dankzij nieuwkomer Pieter Gerkens, maar in het slotkwartier sprong Cercle op en over Leko en co dankzij twee doelpunten van Guy Mbenza. Hij zorgde – zonder het waarschijnlijk te beseffen - voor een lang verhoopte thuiszege voor de Vereniging. Het was namelijk al 25 jaar, van 1995, geleden dat Cercle Brugge thuis de drie punten nog eens kon vasthouden tegen Antwerp.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie