'Anderlecht-target verrast: aanvaller (18) verlengt contract niet en wil weg'

'Anderlecht-target verrast: aanvaller (18) verlengt contract niet en wil weg'

18-08-2020 09:05
6

Feyenoord dreigt Crysencio Summerville deze zomer kwijt te raken. De aanvaller mist perspectief in De Kuip en wil naar een club die hem dat wel kan bieden. RSC Anderlecht werd eerder al in verband gebracht met de 18-jarige aanvaller.

Summerville staat in de concrete belangstelling van meerdere buitenlandse clubs, weet Voetbal International. De achttienjarige aanvaller maakte vorig seizoen indruk bij ADO Den Haag en heeft een contract van Feyenoord naast zich neergelegd. 

Feyenoord wees een tijd terug al een miljoenenbod van Wolverhampton Wanderers af en hoopt de vleugelaanvaller langer binnenboord te houden. Lang leek het er ook op dat dit ging lukken, maar er is alsnog een kink in de kabel gekomen. Nog erger zelfs voor de club uit Rotterdam: Summerville wil naar verluidt vertrekken uit De Kuip. Naast Wolverhampton informeerden ook Anderlecht, Glasgow Rangers en Red Bull Salzburg al naar Summerville.

Summerville heeft nog een contract tot medio 2021 bij Feyenoord. De club moet hem deze zomer dus verkopen, wil het een transfersom binnenhalen. Summerville ziet het niet zitten om volgend seizoen te moeten spelen in het O21-team van Feyenoord. Trainer Dick Advocaat zag in hem de zesde keuze voor de positie van vleugelaanvaller, na Steven Berghuis, Bryan Linssen, Christian Conteh, Luciano Narsingh en Luis Sinisterra.