Kompany verduidelijkt situatie: “Vercauteren is van een andere generatie

Kompany verduidelijkt situatie: “Vercauteren is van een andere generatie"

18-08-2020 07:00
29

Vincent Kompany wordt de T1 van RSC Anderlecht. Frank Vercauteren gaat weg bij paars-wit. Tijdens Extra Time verduidelijkt Kompany de situatie bij Anderlecht.

Kompany is volop met de toekomst van Anderlecht bezig en is ambitieus. "Deze club straalt iets uit op dit moment, intern alleszins. Jong, modern, veel energie. We vreten uren en we zijn bezig met de vraag wat het beste is voor deze club."

Vercauteren wist waar hij aan toe was. "Ook met Frank Vercauteren heb ik dat gesprek gehad. Ja, hij wist dat het zondag tegen STVV zijn laatste match was. We hebben dat tijdens de week ook besproken. Er moest duidelijkheid zijn, ook voor de groep."

Kompany wil zijn stempel drukken en zijn visie overbrengen bij Anderlecht. "Mijn overweging was altijd dat ik als speler het project het best kon helpen op het veld, maar ik heb ook een sterke visie en ik ben alert voor dingen die ik erdoor wil krijgen."

Botsen met Vercauteren?
Toen Kompany werd gevraagd of die visie botste met die van Vercauteren danste hij een beetje rond de vraag. "Franky heeft absolute klasse getoond en heeft me altijd ondersteund”, citeert Sporza.

"Het laatste wat ik wil is dat er nu een conflictverhaal tussen hem en mij gemaakt wordt, want dat is niet het geval”, gaat Kompany verder. “We vertrekken vanuit een ander wereldbeeld omdat we van een andere generatie zijn"