Lukaku maakt indruk in buitenland: 'Eén van de drie beste spitsen ter wereld'

Lukaku maakt indruk in buitenland: 'Eén van de drie beste spitsen ter wereld'

17-08-2020 23:44 Laatste update: 19-08-2020 08:40
57

Romelu Lukaku was weer in goede doen voor Inter. De Rode Duivel kende aanvankelijk een moeilijke partij tegen Shakhtar Donetsk, maar wist uiteindelijk toch te overtuigen. Dat heeft men ook in het buitenland gezien.

Onze landgenoot kon eerst nog ploegmaat Lautaro Martinez bedienen om uiteindelijk zélf twee keer te scoren. Daarmee scoorde hij nu al tien Europa Leaguewedstrijden op rij en scoorde hij in die tien partijen maar liefst veertien keer. Het leverde hem in de buitenlandse pers flink wat lof op.

Bij The Sun komt men nog met een kleine steek richting Manchester United. 'Lukaku toont Man United hoe je moet scoren met twee doelpunten voor Inter', schrijft de Engelse krant. 'Hij scoorde een geweldig doelpunt (de 5-0) waarin hij zijn geweldige snelheid toonde.' Dat vond men ook bij het Nederlandse VI, dat er een 'uitstekende demarrage van Lukaku' van maakte.

Goal maakt de vergelijking met de legendarische Ronaldo, die in zijn debuutseizoen meteen schitterde voor Inter en 34 keer kon scoren. Onze landgenoot Lukaku? Die zit aan 33 doelpunten. 'En Ronaldo zijn laatste doelpunt kwam in de UEFA Cup finale', schrijft men. Voor Lukaku ook?

Voor beIN SPORTS was het duidelijk, het koningskoppel Martinez-Lukaku kon alweer overtuigen. 'Ze bliezen Shakhtar helemaal weg om de finale van de Europa League te bereiken.' Ook Fox Deportes-reporter Raoul Ortiz had enkel lof voor Lukaku. 'Is Lukaku één van de drie beste spitsen ter wereld? Voor mij wel.'

Bij BBC was men ook duidelijk met de commentaar tijdens de wedstrijd. "Lukaku is duidelijk beter dan de huidige aanvaller van Manchester United. Hij kende enkel ongeluk met de slechte tactiek en het management in zijn periode daar", klonk het.