Thorup rekent af met Gent-verdediger Plastun: Niet goed genoeg

Thorup rekent af met Gent-verdediger Plastun: "Niet goed genoeg"

17-08-2020 21:47
2

KAA Gent is niet al te best begonnen aan het nieuwe seizoen en staat na twee wedstrijden met nul punten op de teller. Ook tegen KV Kortrijk ging het onderuit. Niet naar de zin van coach Jess Thorup.

Voor de partij tegen Kortrijk hamerde Thorup er nog op dat zijn ploeg geen defensieve fouten mocht maken. Dat leek Igor Plastun niet gehoord te hebben. "Het is leuk dat Plastun al twee keer scoorde dit seizoen, maar ik reken hem toch af op zijn verdedigen. En dat is voorlopig niet goed genoeg", was Thorup streng bij Sporza.

De Deense coach wil dan ook verbetering zien. "We hadden voor het seizoen een doel gemaakt van minder tegendoelpunten, maar het zijn er nu al vier in twee wedstrijden. Dat is niet goed genoeg en is de schuld van het hele team, niet alleen van Plastoen", klonk het.

Ook Davy Roef, die Thomas Kaminski verving, kon de nul niet houden. "Hij kon niets doen aan de Kortrijkse tegendoelpunten. Hij heeft veel moeten doen en pakte uit met een paar goede reddingen. Ik ben tevreden met zijn prestatie. Ik had vooraf gezegd dat ik op iedereen reken dit seizoen en soms is het nodig om in te grijpen. Roef heeft een goede voorbereiding gehad, het was het moment om hem te brengen", aldus Thorup.