'Koeman niet unaniem gekozen: verschillende bestuursleden hadden andere voorkeur'

'Koeman niet unaniem gekozen: verschillende bestuursleden hadden andere voorkeur'

17-08-2020 17:34
1

Ronald Koeman was niet bij het volledige bestuur van FC Barcelona de topkandidaat om de nieuwe coach te worden. Volgens Cope komt de naam Koeman uit de koker van president Josep Maria Bartomeu, maar hadden enkele andere bestuursleden een andere voorkeur.

Maandag vindt er een vergadering plaats met de bestuursleden van Barcelona, waarbij acht leden aanwezig zijn in de bestuurskamer en zes andere bestuurders inbellen. Tijdens de vergadering wordt het ontslag van Quique Setién definitief gemaakt en wordt een besluit genomen over diens opvolger. Koeman is door Bartomeu naar voren geschoven als de ideale nieuwe coach en wordt naar verluidt dinsdag al gepresenteerd. Door een clausule in het contract bij de KNVB kan Koeman eenvoudig zijn functie als bondscoach van Oranje verlaten.

Volgens Cope is Koeman echter niet unaniem gekozen door het bestuur. Verschillende bestuursleden gaven de voorkeur aan García Pimienta, de coach van Barcelona B, die veel indruk heeft gemaakt bij het tweede team van de Catalanen en een fris gezicht kan zijn voor het nieuwe FC Barcelona. Uiteindelijk is de keuze echter op Koeman gevallen.