Van Eetvelt duidelijk: “Vercauteren blijft niet betrokken bij RSC Anderlecht”

Van Eetvelt duidelijk: “Vercauteren blijft niet betrokken bij RSC Anderlecht”

17-08-2020 17:15 Laatste update: 17:22
46

RSC Anderlecht kiest resoluut voor Vincent Kompany. Dat betekent dat er een einde komt aan het huwelijk tussen Frank Vercauteren en Anderlecht. Dat bevestigde Karel Van Eetvelt maandag tijdens een persconferentie.

Maandag stonden Kompany en Van Eetvelt de pers te woord over de nieuwe functie van Kompany bij Anderlecht. De twee hadden ook de nodige lof voor Vercauteren, maar op het einde van de persconferentie kwam het hoge woord er dan toch uit. Vercauteren verlaat Anderlecht. “Franky blijft niet betrokken bij de club”, liet de CEO van paars-wit verstaan.

Anderlecht plukte vorig seizoen Vercauteren weg bij Oud-Heverlee Leuven. Vercauteren was bij paars-wit de opvolger van Simon Davies. Nu moet Vercauteren dus op zoek naar een nieuwe werkgever. Vercauteren is een kind van het huis. In de jaren '80 van de vorige eeuw groeide het jeugdproduct op de linksbuiten uit tot boegbeeld van de club. Na zijn spelersloopbaan werd hij eerst assistent bij Anderlecht en later hoofdcoach.

Kompany toonde veel respect voor Vercauteren. "De samenwerking met Franky was altijd goed. Hij is een rode draad geweest in mijn loopbaan. Toen ik hier begon als speler was hij heel present bij de jonge spelers. Hij s mijn trainer geweest bij Anderlecht en de Rode Duivels. Tijdens mijn loopbaan had ik veel contact met hem. Hij was een goede partner in een stadium waar ik veel moest leren. Het was altijd de bedoeling om de fakkel door te geven. Nu was de timing het beste", aldus Kompany.