'Van Damme stapt naar de rechter en eist achterstallig geld van De Vries'

'Van Damme stapt naar de rechter en eist achterstallig geld van De Vries'

17-08-2020 13:17 Laatste update: 13:27
10

Jelle Van Damme staat op het punt om naar de rechtbank te stappen. De ervaren verdediger kwam het voorbije seizoen uit voor Sporting Lokeren, dat inmiddels ter ziele is gegaan. Ex-voorzitter Louis De Vries moet hem echter nog steeds een flinke som geld.

Van Damme tekende in de zomer van vorig jaar op Daknam in de hoop om promotie naar Eerste Klasse A af te dwingen. Dat draaide even anders uit. Sportief draaide het vierkant bij Lokeren en ook op financieel vlak stond het water snel aan de lippen. Uiteindelijk zou de Wase traditieclub niet overleven. Voorzitter Louis De Vries, die met grote trom overnam maar vooral holle beloftes predikte, groeide uit tot de grote boosdoener.

Dat is hij nog altijd in de ogen van Van Damme. De 36-jarige linkspoot gaat De Vries voor de rechter slepen, heeft Sporza vernomen. Bij zijn contractondertekening was Van Damme een grote tekensom beloofd, maar die heeft hij niet geheel ontvangen. Daarnaast moet hij nog enkele maanden salaris krijgen. Na overleg met zijn advocaat heeft Van Damme de knoop doorgehakt: hij wil zijn geld alsnog krijgen voor de groene tafel.