Opvolger Thorup al bekend? ‘Vanhaezebrouck ligt nog steeds in bovenste schuif’

Opvolger Thorup al bekend? ‘Vanhaezebrouck ligt nog steeds in bovenste schuif’

16-08-2020 13:45
43

Het zijn lastige weken voor Jess Thorup bij KAA Gent, na een mislukte competitiestart lijkt zijn stoel wankel. Geert Foutré, redacteur bij Sport/Voetbalmagazine, ziet het niet goed aflopen voor de trainer in Gent.

Een nul op zes tegen STVV en KV Kortrijk, het zijn geen cijfers waar het Gentse bestuur vrolijk van zal worden. Ook de gelaten indruk na de wedstrijd, is een teken aan de wand. ‘Thorup is niet de man van de emotionele reacties. Maar als er wordt geblunderd, dan moet een trainer opstaan en zich laten gelden. De Witte en Louwagie willen zien dat er wordt gevochten om een ommekeer te bewerkstellen’, valt er te lezen in het magazine.

Dat was niet het geval, en dus is de positie van Thorup na twee speeldagen al erg wankel. ‘Sinds de bekerfinale tegen KV Mechelen is er in het bestuur al twijfel rond Thorup, die is nooit helemaal weggeëbd.’ Mogelijk is de opvolger van Thorup dan ook al bekend bij het Gentse bestuur.

‘Hein Vanhaezebrouck is ondanks de breuk toch altijd in de bovenste schuif blijven liggen. Hijzelf gaf aan nog een tijdje analist te willen blijven. Maar hoe standvastig toont hij zich bij dat voornemen wanneer straks de telefoon uit Gent rinkelt?’, vraagt Foutré zich luidop af.