Courtois over transfer Didillon: Nog niet zo'n slecht idee

Courtois over transfer Didillon: "Nog niet zo'n slecht idee"

16-08-2020 13:15 Laatste update: 13:18
2

Imke Courtois mag dan wel op vakantie zijn, de voetbalanalist laat in De Zondag nog steeds wekelijks haar licht schijnen op de transferactualiteit. Zo kwam ook de transfer van Thomas Didillon ter sprake.

Het voetbal analyseren vanop de hangmat, het is eens wat anders. "Ik zie nog steeds heel veel wedstrijden, maar moet af en toe toch eens een wedstrijd opnemen. Het aanbod is erg groot met die Europese matchen die elkaar nu in snel tempo opvolgen", aldus Courtois. Wat zich in deze periode ook snel opvolgt zijn transfers, ook Didillon wist er eentje te versieren.

"Ik vind die keuze voor Cercle Brugge nog niet zo een slecht idee. Hij kiest bewust voor een ploeg waar hij heel veel werk zal hebben. Hij zal zich dan ook vaak kunnen tonen", vertelt Courtois. Een stap naar beneden om dan weer twee stappen omhoog te zetten? "Inderdaad, hij zal wel opnieuw omhoog klimmen."

De doelman tekenden dan wel een contract voor vier seizoenen, de 24-jarige Didillon wil dus zeker en vast weer hogerop. Mogelijk biedt Monaco op termijn een opportuniteit, de club uit het Prinsendom en Cercle onderhouden nauwe banden.