'Trebel moet het toch weer afleggen tegen Zulj, Sardella verdwijnt uit basis'

'Trebel moet het toch weer afleggen tegen Zulj, Sardella verdwijnt uit basis'

16-08-2020 11:33
22

RSC Anderlecht gaat om 18u15 op zoek naar haar eerste driepunter van het nieuwe seizoen. Tegenstander is Sint-Truiden, dat op speeldag één verrassend KAA Gent vloerde (2-1). Frank Vercauteren voert waarschijnlijk enkele wijzigingen door in zijn basiselftal.

De voorbije dagen klonk het steeds luider dat Adrien Trebel nog eens zijn kans moet krijgen. De Fransman ligt niet in de bovenste schuif van Vincent Kompany, maar met Peter Zulj lijkt het middenveld van paars-wit maar geen tempo te kunnen ontwikkelen. Toch vermoedt De Zondag dat de Oostenrijker opnieuw aan de aftrap verschijnt.

Waar wél geschoven wordt, is op de linksachterpositie. Daar gaf Killian Sardella het doelpunt van de wederopstanding weg tegen KV Mechelen (2-2). Aanwinst Bogdan Mykhaylychenko zou hem vervangen. En ook voorin valt er misschien verandering te noteren. Antoine Colassin ligt in de weegschaal met Landry Dimata, terwijl nieuwkomer Percy Tau zomaar kan starten. 'De kans is niet klein', schrijft de krant daarover.

Bij Sint-Truiden loopt alles dan weer gesmeerd. Hoogstwaarschijnlijk kiest trainer Kevin Muscat dan ook voor dezelfde namen als in het duel met Gent.

Vermoedelijke opstellingen (volgens De Zondag):
Anderlecht: Van Crombrugge - Murillo, Luckassen, Cobbaut, Mykhaylychenko - Lokonga, Zulj, Vlap - Tau, Colassin, Doku
Sint-Truiden: Steppe - Saknhon, Mmaee, Teixeira, Garcia - Durkin, Colombatto, De Ridder, Nakamura - Colidio, Suzuki