De Bruyne verslaat Liverpool-trio en wint Player of the Season Award

De Bruyne verslaat Liverpool-trio en wint Player of the Season Award

16-08-2020 11:10 Laatste update: 11:23
27

Kevin De Bruyne is zondag benoemd tot Premier League Player of the Season voor het seizoen 2019/2020. Hij verslaat Liverpool-trio Jordan Henderson, Sadio Mané en Trent Alexander-Arnold, die ook in de race waren.

Ook Southampton-spits Danny Ings, Burnley-doelman Danny Ings en Leicester City-spits Jamie Vardy maakten kans op de prijs. De Bruyne is echter de gelukkige, zo maakt de Premier League zondag bekend. De Belg was de enige genomineerde Manchester City-speler. Zijn ploeg eindigde het afgelopen seizoen op de tweede plaats in de Premier League. 

Desondanks zag de Premier League voldoende reden om de Player Of The Season Award uit te delen aan De Bruyne, die wederom liet zien onmisbaar te zijn voor City. Hij maakte dertien competitiegoals en gaf twintig assists en heeft bij City nog een contract tot 2023.

De Bruyne is de derde Belgische voetballer die zich tot beste van de Premier League kroont. De spelmaker treedt in de voetsporen van Vincent Kompany (ook City, 2011-2012) en Eden Hazard (Chelsea FC, 2014-2015). Met drie laureaten moet ons land overigens enkel de Engelsen (zes keer) en de Fransen (vier keer) voor laten.