Rezaei loodst Charleroi naar koppositie: Hij wilde absoluut het verschil maken

Rezaei loodst Charleroi naar koppositie: "Hij wilde absoluut het verschil maken"

Gepubliceerd: zondag 16 augustus 2020 om 10:33zo 16-08-2020 om 10:33

Na twee speeldagen prijkt Sporting Charleroi bovenaan het klassement met een perfect rapport van zes op zes. Na een 0-1-zege bij Club Brugge herhaalden de Zebra's die score thuis tegen KV Oostende. Zo trekken ze de goede lijn van vorig seizoen vrolijk verder.

Charleroi sloot de (verstoorde) jaargang 2019-2020 af op een historische derde plek. Wie dacht dat dat slechts een toevalstreffer was, lijkt bedrogen uit te komen. Trainer Karim Belhocine bekijkt het echter stap per stap. "We zijn erg tevreden met de tweede zege op een rij. Het was een moeilijke wedstrijd tegen een offensief en defensief sterk KVO. Ik had de jongens daar ook voor gewaarschuwd en ik denk dat ik me niet heb vergist", klonk het na afloop bij Sporza.

Verlosser Rezaei
Net als tegen Club moest Charleroi lang wachten op het beslissende doelpunt. Uiteindelijk zorgde invaller Kaveh Rezaei voor de verlossing. De clubtopschutter van vorig seizoen mag zich verheugen op een nieuw jaartje op Mambourg, nadat Club hem weer uitleende. "Rezaei is ingevallen met de juiste mentaliteit en wilde absoluut het verschil maken. Hij bracht ook meer diepte in het spel en dat levert ook een doelpunt op", analyseerde Belhocine.

Zelf was Rezaei ook in de wolken. "Het was een zware wedstrijd", blies hij na afloop. "Vooral in de eerste twintig minuten zette Oostende hoog druk. We moesten vooral een doelpunt maken en daarna was het makkelijk voetballen. We konden de druk afhouden en de drie punten thuis houden. Ik ken Ali Golizadeh al lang en zo’n assists zijn makkelijk voor hem", zet de goalgetter ook zijn landgenoot in de bloemetjes.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Waar eindigt Charleroi?

Eerste
8%
Tweede
14%
Derde
29%
Vierde
18%
Vijfde
18%
Zesde
4%
Middenmoot
2%
Lagere regionen
2%
Laatste
4%
(49 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws