City-schlemiel Laporte richt pijlen op scheids en deelt beelden 'complottheorie'

City-schlemiel Laporte richt pijlen op scheids en deelt beelden 'complottheorie'

16-08-2020 10:25
10

Olympique Lyon sloeg Manchester City zaterdagavond met verstomming door de Champions-League-droom abrupt te doorprikken. Na de 1-3-nederlaag is City-verdediger Aymeric Laporte niet blij met scheidsrechter Danny Makkelie. Hij is ervan overtuigd dat er voorafgaand aan de 2-1 een overtreding werd gemaakt.

Lyon was in Lissabon met 3-1 te sterk voor de Premier League-grootmacht. Volgens Laporte had de treffer van Moussa Dembélé na 79 minuten echter nooit mogen tellen, omdat hij ten val werd gebracht. Makkelie floot echter niet voor een overtreding en ook de VAR greep niet in.

De Franse verdediger publiceert op Twitter een video van Manchester United-icoon en oud-verdediger Rio Ferdinand, die ook weinig begrip heeft voor de beslissing van de Nederlandse ref. "Ik vind het een duidelijke overtreding", zegt de Engelsman bij BT Sport. "Er is honderd procent contact. Ik kan niet begrijpen dat er niet wordt gefloten. Mensen zullen een complottheorie vermoeden, maar dit is een overtreding en Dembélé gaat daarna ook nog eens op het doel af om te scoren."

Laporte voelt zich gesteund. 'We kunnen toch niet zeggen dat Rio Ferdinand een groot City-fan is toch?', reageert de verdediger, die zich desondanks niet wil 'verbergen'. 'Ik ben een voetballer, maar een man op de eerste plaats. We hebben in deze wedstrijd allemaal fouten gemaakt. En ik neem ook mijn verantwoordelijkheid voor de slechte teamprestatie van vanavond. Maar deze beslissing is moeilijk te accepteren, zeker in de knock-outfase en vanwege de aanwezigheid van de VAR.'