Courtois waarschuwt Club: Ik merk toch een soort van postkampioensyndroom

Courtois waarschuwt Club: "Ik merk toch een soort van postkampioensyndroom"

16-08-2020 10:16
17

Gedoodverfd titelfavoriet Club Brugge is zwak uit de coronaslaap gekomen. In de bekerfinale en op de openingsspeeldag kon het geen vuist maken. De verplaatsing naar KAS Eupen moet de trein van Philippe Clement weer op de rails zetten. Voor Imke Courtois is een overwinning aan de Kehrweg een absolute must.

"Zonder te dramatiseren: ik merk bij Club Brugge toch een soort postkampioensyndroom", luidt haar analyse in De Zondag. "Wel vaker krijgen ploegen die kampioen waren het moeilijk om hetzelfde op te brengen. Het is weer zoeken naar de drive, het tempo en de honger van vorig seizoen. En dat kan toch beter niet te lang duren, denk ik ..."

"Anders gaat daar toch een spookje leven. Ze kunnen dus best winnen, maar dat wordt niet evident in Eupen. Hun netwerk zorgt toch weer voor verrassende transfers. Adriano: 189 matchen voor FC Barcelona ... Wauw!", heeft Courtois nog lof voor het beleid van de Oostkantonners.

Club Brugge nam dus een valse start op speeldag één, met een 0-1-nederlaag tegen Sporting Charleroi. Eén troost voor Blauw-Zwart: ook de concurrentie faalt voorlopig. RSC Anderlecht, Royal Antwerp FC, KRC Genk en KAA Gent lieten ook al (meermaals) punten liggen. Enkel Standard Luik schoot bevredigend uit de startblokken.