'Chelsea pakt door en heeft ook mandekker bijna binnen voor 44 miljoen euro'

'Chelsea pakt door en heeft ook mandekker bijna binnen voor 44 miljoen euro'

16-08-2020 10:08
2

Chelsea staat op het punt om opnieuw een slag te slaan op de transfermarkt. De club van manager Frank Lampard nadert een akkoord met Brighton & Hove Albion over een transfer van aanvoerder en steunpilaar Lewis Dunk, meldt onder meer The Sun.

De rechtsbenige centrale verdediger moet 44 miljoen euro kosten. Ook Tottenham Hotspur toonde belangstelling, maar de 28-jarige Dunk is al zijn hele leven fan van Chelsea en is dan ook hard op weg naar Stamford Bridge. The Blues richtten eerder nog de pijlen op Declan Rice, maar West Ham United zat te hoog in de boom met een vraagprijs van 88 miljoen euro.

Lampard zit dringend verlegen om defensieve versterkingen. De Londenaren incasseerden het afgelopen Premier League-seizoen liefst 54 tegentreffers, veel meer dan alle concurrenten. Het aantrekken van Dunk, die John Terry als zijn voorbeeld ziet en zijn hond vernoemde naar Didier Drogba, wordt door The Sun omschreven als een volgend 'statement' van Chelsea.

The Blues trokken eerder al Hakim Ziyech en Timo Werner aan. Daarnaast lijkt de transfer van Ben Chilwell een kwestie van tijd en staat ook Kai Havertz nog hoog op het wensenlijstje.