Ontgoochelde De Bruyne spuwt gal in het rond: Money rules the game

Ontgoochelde De Bruyne spuwt gal in het rond: "Money rules the game"

16-08-2020 09:16 Laatste update: 10:02
31

In de kwartfinale van de Champions League heeft het ambitieuze Manchester City de duimen moeten leggen voor Olympique Lyon (1-3). Die onverwachte nederlaag sloeg als een bom in, ook bij uitblinker en doelpuntenmaker Kevin De Bruyne. In zijn ontgoocheling na de wedstrijd richtte hij zijn pijlen op verschillende zondebokken.

De Bruyne beseft zelf niet goed waar het fout liep. "We hebben een geweldige ploeg", zuchtte hij na afloop. "Het beste team waarin ik ooit gespeeld heb. We hebben alles om de Champions League te winnen. Maar we winnen ze nooit. Omdat we simpelweg te veel fouten maken. Steeds weer. Heel het seizoen hetzelfde verhaal."

"Want na die slappe eerste helft waarin we te traag waren en geen opties vonden om de bal kwijt te kunnen, vond ik ons de tweede helft wel goed spelen. We maken de 1-1, er zijn kansen. Tot plots weer twee tegengoals. En scoren we zelf niet meer. Geen verwijt naar Sterling toe, maar als hij die enorme kans op 2-2 niet mist heb je een ander verhaal", baalt KDB van de gemiste kansen.

Sneer naar de bobo's
City zal in 2021 een nieuwe poging moeten doen om de beker met de grote oren in te lijven. De voorbije jaargang kan best als mislukt omschreven worden, met ook nog de grote achterstand op Liverpool FC in de Premier League. "Neen, dit was niet ons beste seizoen", geeft de Rode Duivel toe. "Nu komt het erop aan even tijd te nemen voor onszelf tijdens de korte vakantie. Onszelf in vraag stellen, om dan als betere voetballers terug te komen."

Tot slot had De Bruyne nog een boodschap voor de voetbalinstanties en hun aanpak van de coronacrisis. "Op korte termijn speelt het ons geen parten. Maar ik vrees voor de wat verdere toekomst. Over zes maanden zullen we wél allemaal fysiek en mentaal kapot zijn", schetst de spelmaker van City een doembeeld. "Dat is toch iets waar de nationale bonden, de UEFA en de FIFA moeten naar kijken. Maar ja, ‘money rules the game’. Als spelers kunnen we alleen maar volgen."