Makelaar Vertonghen geeft toe: “Benfica was aanvankelijk niet zijn eerste optie”

Makelaar Vertonghen geeft toe: “Benfica was aanvankelijk niet zijn eerste optie”

15-08-2020 22:28
2

Jan Vertonghen heeft gekozen voor een driejarig contract bij het Portugese Benfica. Makelaar Tom De Mul geeft meer informatie over de keuze van de Rode Duivel nadat zijn contract bij Tottenham Hotspur afliep.

In Portugal krijgt Vertonghen een contract van drie seizoenen. "Benfica heeft het goed aangepakt om Jan te overtuigen, want er waren nog geïnteresseerde clubs. Benfica heeft van Jan een prioriteit gemaakt. Ze bieden hem stabiliteit en continuïteit, zeker met dat contract voor 3 jaar. In deze fase van Jans carrière is dat cruciaal."

"Er waren contacten met Italiaanse clubs zoals Roma, Inter en vooral Napoli, waar het op een bepaald moment zeer concreet werd, maar voor Jan waren die 3 jaar contract zeer belangrijk, net als het feit dat hij voor trofeeën kan spelen, in de Champions League of toch zeker Europa League kan aantreden en het leven voor zijn vrouw en kinderen in Lissabon zeer aangenaam is."

Benfica was ook niet de eerste keus voor Vertonghen, geeft De Mul toe. "Toegegeven: Benfica was aanvankelijk niet Jans eerste optie, maar gaandeweg is Jan er steeds meer over beginnen na te denken. Uiteindelijk bleek alles te kloppen en vielen de puzzelstukjes in elkaar”, citeert Sporza.