KAA Gent start met nul op zes, Van der Bruggen helpt KV Kortrijk aan zege

15-08-2020 20:55 Laatste update: 20:59
38

KAA Gent heeft haar start van het nieuwe seizoen volledig gemist. De Buffalo's verloren zaterdag hun tweede match op rij. In eigen huis ging het met 1-2 de boot in tegen KV Kortrijk. Hannes Van der Bruggen nekte in de slotfase zijn ex-club.

Op de openingsspeeldag liet Gent zich verrassen door STVV. Na de nederlaag op Stayen sloeg Thorup aan het wisselen. De trainer voerde drie vervangingen doen. Kaminski verhuisde naar de bank. Roef kon hierdoor zijn officiele debuut bij Gent maken. Dorsch kreeg zijn eerste basisplaats en ook Niangbo mocht starten. Bezus en Depoitre verdwenen uit de ploeg. Vanderhaeghe greep na de nederlaag tegen Waasland-Beveren minder fors in. Enkel Rougeaux verving Ritière.

Tegen KV Kortrijk ontwikkelde Gent te weinig snelheid. Veel kansen kregen de Buffalo's dan ook niet bijeen gevoetbald en dan drukken we ons nog zacht uit. KV Kortrijk op haar beurt kon pas in de 22e minuut echt gevaarlijk zijn. Het was wel meteen raak voor de Kerels. Lepoint bediende Moffi en de aanvaller liet Roef kansloos.

Na de openingsgoal duurde het lang alvorens Gent met een antwoord kwam. Pas in de 40e minuut zette Yaremchuk Jakubech aan het werk. Twee tellen reageerde de doelman van KV Kortrijk ook attent op Ngadeau. Na een corner kon hij dreigen met het hoofd. Een doelpunt leverde het niet op. Zo gingen de Bufallo's met een achterstand de rust in.

Thorup bracht na de pauze meteen Depoitre. Veel effect had dat niet. Daarom kwam ook Kleindienst tussen de lijnen. De Duitser maakte zo zijn debuut in de Jupiler Pro League. Op het uur mocht Gent dan toch juichen. Na een corner van Kums kopte Plastun raakt. Voor hem was het al zijn tweede kopbalgoal van het seizoen. Ondanks de 1-1 groeide het zelfvertrouwen bij Gent niet. Sterker nog, Kortrijk was minstens de evenknie.

In de 83e minuut kwam er nog een winnaar uit de bus. Selemani bediende Mboyo in de zestien. De voormalige Buffalo bediende Van der Bruggen en ook deze ex-speler van KAA Gent kende geen medelijden. De 1-2 vloog voorbij Roef. Gent probeerde nog even aan te zetten, maar een echt slotoffensief zat er niet in. Het tijdperk na Jonathan David begint met nul op zes. Kortrijk heeft zijn eerste zege van het seizoen binnen. En gesloten was die niet.