VP Analyse: Oud-Heverlee Leuven baalt door VAR, Genk mist creativiteit

15-08-2020 20:15 Laatste update: 16-08-2020 11:20
10

KRC Genk en Oud-Heverlee Leuven deelden zaterdag de punten. Welke lessen kunnen we trekken na het 1-1 gelijkspel in de Luminus Arena? VoetbalPrimeur.be zet ze op een rij.

Gebrek aan creativiteit
De centrale as van KRC Genk kan momenteel haar wil niet opleggen aan de tegenstander. In de eerste helft had de thuisploeg constant balbezit, maar het tempo lag veel te laag om voor veel dreiging te zorgen. We raden Dimitri de Condé aan om de komende week alsnog een echte tien naar Genk te halen. Zonder iets extra wordt het halen van Play-Off 1 een lastige klus. Gelukkig heeft Genk nog een sterke rechterkant met Joakim Mæhle en Junya Ito. De Deen – die de VAR mag danekn – en de Japanner – met een geweldige goal – waren samen met doelman Danny Vuković de enige spelers bij Genk op niveau.

De zoektocht naar Dessers
Met een strafschop opende Cyriel Dessers vorige week zijn rekening in de Jupiler Pro League. Tegen Oud-Heverlee Leuven was de topschutter van de Eredivisie van vorig seizoen evenwel onzichtbaar. Dessers viel slechts één keer op. Vlak voor de rust tikte hij van dichtbij de bal tegen de touwen. Hij stond wel buitenspel. Het vatte zijn match tegen zijn ex-ploeg perfect samen. Dessers moet zich nog aan zijn nieuwe ploegmaats aanpassen en omgekeerd. Dat is geen schande, maar het is te hopen voor Genk dat de aanpassing er snel komt.

Hup Hup Hubert
David Hubert keerde zaterdag nog eens terug naar de club waar het voor hem allemaal begon als prof. Het is alweer twaalf jaar geleden dat de middenvelder debuteerde bij KRC Genk. Ondertussen is de voormalige bekerwinnaar en landskampioen 32 jaar oud en in de herfst van zijn loopbaan. Toch bewijst bij Hubert dat hij nog altijd zonder problemen mee kan op het hoogste niveau. Eigenlijk speelt hij bij Oud-Heverlee Leuven onder zijn niveau. Tegen Genk pakte Hubert uit met de pass van de match. Het was enkel zonde voor hem dat Daan Vekemans zijn splijtende bal in de eerste helft niet voorbij Vukovic kreeg.

Hallo VAR?
Toen Dessers de bal tegen de touwen werkte, was het meteen duidelijk dat het buitenspel was. Toch leek Jasper Vergoote het doelpunt toe te kennen. Gelukkig was er voor de scheidsrechter en Oud-Heverlee Leuven een attente VAR. In de 95e minuut was de VAR blijkbaar evenwel al naar huis. Maehle liep Olivier Myny van de sokken in de zestien. Vergoote liet opnieuw begaan. Dit keer gaf de VAR niet thuis. Wij zijn alvast heel benieuwd naar de uitleg van de scheidsrechtercommissie. We nemen aan Marc Brys en de zijne ook, al zullen zij er niks meer mee kunnen kopen. En blijft het bij balen na een gelijkspel bij Genk.