KRC Genk is maximum kwijt, Oud-Heverlee Leuven pakt weer een gelijkspel

15-08-2020 18:28
30

KRC Genk is haar maximum in de Jupiler Pro League al kwijt. Tegen Oud-Heverlee Leuven kwam het zaterdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In de extra tijd claimde Oud-Heverlee Leuven nog tevergeefs een strafschop.

KRC Genk wilde na de 1-2 zege tegen Zulte Waregem opnieuw de volle buit pakken. In vergelijking met het duel tegen Essevee dropte Wolf Bongonda in de basis. Oud-Heverlee Leuven speelde op de openingsspeeldag 1-1 gelijk tegen KAS Eupen. De bezoekers begonnen evenwel niet zonder zorgen aan het de partij. Oud-Heverlee Leuven miste immers door langdurige blessures vier jongens. Schuermans is het er ergste aan toe. Door een afgescheurde achillespees staat hij een jaar aan de kant. Zijn ploegmaats kwamen met een shirt met daarop de tekst 'Sterkte Schuer' het veld op. Brys dropte nieuwkomers Iversen en Vlietinck meteen in de basis. Ook Asante mocht starten en maakte zo op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in de Jupiler Pro League.

Vanaf de eerste minuut lag het spelbeeld van de eerste helft vast. Genk eiste het balbezit op en Oud-Heverlee Leuven kroop naar achteren. In de eerste drie minuten kwam de bal al vier keer voor het Leuvense doel. Ondanks dat Genk het balbezit had en de balen voor het doel kwamen, waren de grote kansen schaars. Dat had vooral met de afwezigheid van Dessers te maken. De nieuwe spits van Genk is nog zoekende. Bongonda kon wel gevaarlijk zijn, maar zijn vizier stond een metertje fout ingesteld.

Genk had de match onder controle, maar mocht in de 23e minuut heel dankbaar zijn dat Vukovic bij de pinken was. Na een splijtende pass van Hubert kwam Vekemans alleen voor de doelman, maar de Australiër hield zijn netten schoon. Een kwartier later was Cuesta dan weer de redder van dienst voor Genk. Na die prik herpakte Genk zich en Dessers tikte ook de bal in doel. De aanvaller stond evenwel buitenspel, waardoor we gingen rusten in Luminus Arena met 0-0.

Met Onuachu na de pauze tussen de lijnen ging Genk op zoek naar de 1-0. Die kwam er ook in de 55e minuut. Genk had een individuele actie nodig om op voorsprong te komen. Ito begon recht en trok naar binnen. De Leuvense achterhoede speelde Rode Zee voor Moses en ging helemaal open. Buiten de zestien knalde Ito en vond de linkerbovenhoek. Een verdiende en knappe goal voor de thuisploeg. Na de 1-0 kantelde plots het spelbeeld. OHL ging plots meer haar eigen kansen. Enkel werden de counters lang slecht uitgespeeld.

Toen iedereen dacht dat Genk met de winst aan de haal ging, dacht Henry daar anders over en bezorgde de bezoekers alsnog een punt. Vukovic bracht eerst nog redding, maar moest na de tweede inzet zich toch gewonnen geven.  Voor Henry eindigde de wedstrijd nog pijnlijk. Hij sloeg zijn enkel om en moest geblesseerd van het veld. In de 95e minuut kwam Myny nog oog in oog met Vukovic. Maehle liep hem aan, maar de scheidsrechter floot geen strafschop. Ook de VAR greep niet in.