'Arthur en Barcelona vinden oplossing: Braziliaan met boete op zak naar Juve'

'Arthur en Barcelona vinden oplossing: Braziliaan met boete op zak naar Juve'

Gepubliceerd: zaterdag 15 augustus 2020 om 16:19za 15-08-2020 om 16:19

FC Barcelona en Arthur zijn van elkaar verlost. De Braziliaanse international, die overstapt naar Juventus, heeft een akkoord bereikt met de Catalanen over de afwikkeling van zijn contract, meldt de Spaanse krant La Vanguardia.

Arthur moet een kleine boete betalen aan Barça voor zijn ongeoorloofde absentie eind vorige maand. De 24-jarige middenvelder speelde eind juni zijn laatste minuten voor de Blaugranas, rondde daarna zijn transfer naar Turijn af en was sindsdien persona non grata. Dat hij aanvankelijk weigerde terug te keren uit Brazilië, kwam de relatie niet ten goede. 

Op 7 augustus keerde Arthur alsnog terug uit zijn geboorteland. Omdat hij toen nog geen coronatest had ondergaan, werd hem onder meer de toegang tot Camp Nou ontzegd voor het Champions League-duel met Napoli. Ongeveer een week later volgde alsnog een verzoenend gesprek met technisch directeur Eric Abidal, waarna een overeenstemming werd bereikt, weet La Vanguardia.

Arthur voelt zich buiten gewerkt door Barcelona, maar voorzitter Josep Maria Bartomeu beweerde op zijn beurt dat de spelmaker zélf aandrong op een transfer naar Juve. In Turijn zou hij beduidend meer kunnen verdienen. Arthur geniet nu van een korte vakantie, waarna hij op 24 augustus aansluit bij de selectie van coach Andrea Pirlo.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor KAA Gent zit het CL-verhaal erop. Het werd in de Play-Offs uitgeschakeld door Dynamo Kiev #KAAGent #AAGent #Gent #UCL #DynamoKiev #dynamokyiv #JPL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws