'Ex-assistent Martinez in beeld om Setién op te volgen bij Barcelona'

'Ex-assistent Martinez in beeld om Setién op te volgen bij Barcelona'

15-08-2020 15:59
8

Thierry Henry is in beeld bij FC Barcelona om de opvolger te worden van de zwaar onder vuur liggende Quique Setién. Henry staat op het moment voor de groep van Major League Soccer-club Montreal Impact.

Met Montreal Impact wist Henry maar één overwinning te behalen in de laatste zes wedstrijden, maar dat is volgens AS Diario geen probleem voor Barcelona. De Fransman was eerder al assistent van Roberto Martínez bij het nationale elftal van België en stond vervolgens voor de groep bij Ligue 1-club AS Monaco. Bij Monaco wist hij maar vier overwinningen te behalen in twintig wedstrijden, voordat hij ontslagen werd.

Henry kende als speler een zeer succesvolle periode in Camp Nou en wist 49 doelpunten te maken voor de club in drie seizoenen. De Montreal Impact-trainer staat naar verluidt hoog op het lijstje van Barça, maar is niet de enige gegadigde. Ook Oranje-bondscoach Ronald Koeman, Massimiliano Allegri en Mauricio Pochettino zijn in beeld bij de Blaugrana. Xavi wordt ook gezien als een kanshebben, maar de voormalig middenvelder gaf eerder al aan op dit moment niet in te willen stappen bij zijn oude club.