Vertonghen met een reden naar Benfica gehaald: Past perfect in dat plaatje

Vertonghen met een reden naar Benfica gehaald: "Past perfect in dat plaatje"

15-08-2020 15:45

Jan Vertonghen verhuist naar het Portugese Benfica en komt daar terecht in een vat vol ambitie. "Ze zijn gebrand om de titel te winnen", weet voormalig Sporting Lissabon-doelman Filip De Wilde.

"Het grote voordeel van een transfer naar Benfica is dat je altijd voor de hoofdprijzen speelt", legt hij uit bij Sporza. "Er zijn maar drie grote clubs in Portugal en de titel is altijd voor Benfica, Porto en in mindere mate Sporting. Vorig seizoen pakte Porto de titel. Neem maar van mij aan dat Benfica er zal op gebrand zijn om die titel terug te pakken."

De laatste jaren wisselde de Portugese kampioen inderdaad tussen het Benfica van Vertonghen en Porto. "Benfica is zeker geen vergane glorie", vervolgt De Wilde. "Europese bekers winnen is misschien wat te hoog gegrepen, maar groepsfase Champions League halen, is bijna ieder jaar een zekerheid." Ze zullen dus ook alles op alles zetten om de titel naar de hoofdstad te brengen. "Zo zitten ze daar nu eenmaal in mekaar en de transfer van Jan Vertonghen past perfect in dat plaatje."