Vertonghen met een reden naar Benfica gehaald: Past perfect in dat plaatje

Vertonghen met een reden naar Benfica gehaald: "Past perfect in dat plaatje"

Gepubliceerd: zaterdag 15 augustus 2020 om 15:45za 15-08-2020 om 15:45

Jan Vertonghen verhuist naar het Portugese Benfica en komt daar terecht in een vat vol ambitie. "Ze zijn gebrand om de titel te winnen", weet voormalig Sporting Lissabon-doelman Filip De Wilde.

"Het grote voordeel van een transfer naar Benfica is dat je altijd voor de hoofdprijzen speelt", legt hij uit bij Sporza. "Er zijn maar drie grote clubs in Portugal en de titel is altijd voor Benfica, Porto en in mindere mate Sporting. Vorig seizoen pakte Porto de titel. Neem maar van mij aan dat Benfica er zal op gebrand zijn om die titel terug te pakken."

De laatste jaren wisselde de Portugese kampioen inderdaad tussen het Benfica van Vertonghen en Porto. "Benfica is zeker geen vergane glorie", vervolgt De Wilde. "Europese bekers winnen is misschien wat te hoog gegrepen, maar groepsfase Champions League halen, is bijna ieder jaar een zekerheid." Ze zullen dus ook alles op alles zetten om de titel naar de hoofdstad te brengen. "Zo zitten ze daar nu eenmaal in mekaar en de transfer van Jan Vertonghen past perfect in dat plaatje."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor KAA Gent zit het CL-verhaal erop. Het werd in de Play-Offs uitgeschakeld door Dynamo Kiev #KAAGent #AAGent #Gent #UCL #DynamoKiev #dynamokyiv #JPL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Wint Vertonghen dit seizoen het Portugese kampioenschap met Benfica?

(27 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws