Wolf op z’n hoede voor Leuvens spelhervattingen: Ze variëren eindeloos

Wolf op z’n hoede voor Leuvens spelhervattingen: "Ze variëren eindeloos"

15-08-2020 14:59
1

Zaterdagmiddag ontvangt KRC Genk OH Leuven. De thuisploeg is vooral op z’n hoede voor de stilstaande fases, waarop het vorig weekend al een tegendoelpunt op incasseerde. Toch lijkt Hannes Wolf te weten hoe het die gevaarlijke situaties moet aanpakken én vermijden.

Zulte Waregem kwam op de eerste speeldag nog op voorsprong tegen de Limburgers toen Olivier Deschacht raak kopte op een corner. "Het heeft weinig te maken met zone- of mandekking", verklaart Wolf bij Het Belang van Limburg. "Die hebben beide voor- en nadelen. Belangrijker is dat je altijd het duel aangaat, dat gebeurde niet in Waregem."

De tactiek lijkt dus bijzaak volgens Wolf. "Het heeft ook te maken met focus. Dát wordt tegen OH Leuven cruciaal", vindt de Duitse leermeester. "Ze variëren eindeloos, je kan niet alles op voorhand meegeven. Maar spelers moeten wel attent reageren op elke situatie."

OHL is gevaarlijk op stilstaande fases, maar voor Wolf geldt uiteindelijk eerst de spreuk 'voorkomen is beter dan genezen'. "Uiteindelijk blijft dat het belangrijkste: je mag niet makkelijk vrijschoppen of corners weggeven. Dat is een werkpunt, zag je ook zondag in de slotfase. Zo zetten we onszelf nog onder druk en dat kan fataal zijn tegen een ploeg als OHL."