Denier gaf KDB zijn eerste kans: ‘Altijd aanwezig, nooit een meeloper’

Denier gaf KDB zijn eerste kans: ‘Altijd aanwezig, nooit een meeloper’

15-08-2020 14:15
1

Kevin De Bruyne behoort al enkele jaren bij het selecte kransje der wereldvoetballers. Pierre Denier was de eerste die het ontluikende talent van KDB een kans gaf op het hoogste niveau. Hij blikt met trots terug op die periode.

Op 9 mei 2009 maakt ene Kevin De Bruyne zijn debuut in de Jupiler Pro League. De jonge middenvelder mag invallen tegen Charleroi, zijn coach op dat moment: interim-trainer Pierre Denier. "Ik ben fier dat ik kan zeggen dat ik zijn coach ben geweest", aldus Denier in Het Laatste Nieuws.

De Bruyne staat tegenwoordig bekend om zijn immers aanwezige winnaarsmentaliteit, iets wat hij op jonge leeftijd ook al had. "Vanaf het eerste moment dat hij in de A-kern zat was hij een winnaar. Altijd aanwezig en allesbehalve een meeloper", blikt Denier terug.

Zijn ex-coach illustreert met een voorbeeld. "’Coach, zeg eens tegen Barda dat hij wat meer meer moet lopen.’ Ja Kevin was niet bang om te zeggen waar het op stond", vervolgt Denier. "Ik vind het dan ook geweldig om nu te zien hoe hij overlegt met Guardiola. De Bruyne is een echte veldheer. Ik zet de wedstrijden van City gewoon op om hem aan het werk te zien."