'Barça dreigt na historische nederlaag 5 miljoen te moeten betalen voor Coutinho'

'Barça dreigt na historische nederlaag 5 miljoen te moeten betalen voor Coutinho'

15-08-2020 14:00 Laatste update: 14:00
11

Extra zout in de wonden voor FC Barcelona, want als Philippe Coutinho de Champions League wint met Bayern München zijn de Catalanen nog eens vijf miljoen euro kwijt. Liverpool heeft in dat geval recht op die miljoenenbonus, meldt ESPN.

Coutinho verruilde The Reds begin 2018 voor Barça. Bij die transfer spraken de clubs diverse bonussen af, waaronder één voor de Champions League-winst. In het contract wordt specifiek de naam van de Braziliaanse spelmaker genoemd, en niet de naam van de club. Dat lijkt nu een dure en vooral pijnlijke misrekening van de Catalanen.

De ploeg van coach Quique Setién kreeg vrijdagavond namelijk met liefst 8-2 klop van Bayern München, dat het in de halve finale van het miljardenbal opneemt tegen Manchester City of Olympique Lyon. De 28-jarige Coutinho kwam als invaller in het veld tegen zijn eigenlijke werkgever en was goed voor twee doelpunten en een assist.

Coutinho heeft een contract tot medio 2023 in Camp Nou. Waar zijn toekomst ligt, is nog onduidelijk. Bayern liet al weten de aanvallende middenvelder niet definitief te zullen overnemen.